Tilbake
Cappelen Damm
Maja Hattvang
Skriv ut

Mari Moen Holsve - Den fantastiske frykten

Hva er det å være redd? Når er det berusende og spennende - med skumle bøker og skrekkfilmer - og når er det vondt og ubehagelig? Mari Moen Holsve forteller fra sin egen grøsser Ingen sover trygt i natt, og deler erfaringer med å leve med generalisert angstlidelse.

Holsve bruker sin egen grøsserroman som eksempel på den deilige frykten, den vi liker å føle på - den som er trygg. Vi mennesker trekkes mot det skumle, samtidig som vår egen frykt kan lamme oss totalt - særlig hvis vi sliter med angst. Holsve har selv angst, og forteller hvordan det er å leve med, hvor i hjernen frykt skapes, og hvorfor.

Dette er ikke en skrekkforestilling for barn. Vi reflekterer rundt frykten og viser aksept for den - for vi trenger frykt, og frykten i seg selv er ikke farlig, selv om den kan oppleves skummel.

Forfatteren ønsker å ha god kontakt med alle skoler i forkant med tanke på eventuelle angstlidelser eller psykiske lidelser hos elever som skal delta på arrangementet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Mari Moen Holsve (f.1986) har vært forfatter og litteraturformidler i elleve år. Hun har reist rundt på over 300 skoler med Halvgudene: Inn i fantasien, om fantasylitteratur og det å oppdage skrive- og leseglede.

Hun har skrevet seks bøker innen fantasy og grøss, og i 2018 skrev hun for fjerde året på rad fortellingen til Sommerles.no, en digital lesekampanje for elever på barneskolen.